שפעת בהיריון - איך לעבור את זה בקלות?
כל אישה חווה את ההיריון בצורה אחרת. יש נשים שפורחות ונהנות מכל רגע, ויש כאלה שרק סופרות את הימים עד הלידה. אבל, בין אם את מהנהנות או מסופרות הימים, בתקופת ההיריון המערכת החיסונית שלך נחלשת ורגישה יותר, וכדאי לדעת שמחלות חורף כמו שפעת יכולות להזיק להתפתחות העובר ולגרום ללידה מוקדמת או לסיבוכים אחרים.
שפעת היא מחלה זיהומית שתוקפת את דרכי הנשימה ופוגעת במערכת החיסון, וכולם כבר יודעים שסיבוכים של שפעת יכולים גם להסתיים בתמותה. על פי הנתונים של הCDC (המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ולמניעתן), 5%-0% מהאוכלוסייה חולים בשפעת מדי שנה וכ-200 אלף אנשים מאושפזים בגלל סיבוכים מהנגיף.
מכל הסיבות האלה, חשוב לחזק את מערכת החיסון עד כמה שאפשר.
תזונה
לאוכל שנכנס לגוף יש השפעה משמעותית על המערכת החיסונית, במיוחד אם כבר התקררתן.
כדי לחזק את התגובות החיסוניות של הגוף, העשירו את התזונה בוויטמין C, שיכול למנוע הצטננות או למתן אותה, הוא מגביר את חסינות התא ויכול להפחית את חומרת התסמינים. פירות הדר מכילים גם פלבנואידים בעלי תכונות אנטי דלקתיות. כדאי להעשיר את התזונה גם ביוגורט העשיר בחלבון ובסידן במיוחד ביוגורט פרוביוטי השומר על המערכת החיסונית. נשים בהיריון נעזרות אומנם בג'ינג'ר בעיקר בהתמודדות עם בחילות אבל לשורש יש גם תכונות אנטי דלקתיות לטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה.
כדאי להקפיד גם על אכילה של ירקות ופירות טריים וכן על שומנים בריאים ומים למניעת התייבשות. חיזוק הגוף יאפשר להתמודד עם שפעת בהריון בדרך טובה ויעילה יותר.
השפעת מתפשטת בקלות ממקום למקום ולכן חשוב להשקיע במניעה ולהקדים תרופה למכה. הנגיף מתפשט באוויר ויכול לעבור דרך עיטוש ומגע. הרגלי היגיינה מסייעים במאבק מפני שפעת. יש לשטוף היטב את הידיים ולהשתמש בחיטוי ידני באופן קבוע. חשוב לדעת שנגיף השפעת יכול לשרוד על ידיים לא שטופות עד 30 דקות ועד יומיים על משטחים שונים. מומלץ גם לאוורר היטב את הבית והמשרד ולשמור על טמפרטורה של 22 מעלות סלציוס.
חשוב לעקוב אחרי סימפטומים שעשויים לרמוז על שפעת כמו חום, שיעול, כאבי גרון, נזלת, קשיי נשימה, כאבי ראש, צמרמורת ועייפות. זיהוי מקדים של שפעת עשוי להקל בהתמודדות עם המחלה. הסימפטומים הללו מתפתחים כאמצעי טיהור של הגוף מפני הזיהום כמו למשל סילוק נגיפים ותאים מתים מהגוף. מומלץ להעניק לגוף גם חיזוקים כמו צמחי מרפא היעילים בהגנה מפני שפעת ובהתמודדות עם הנגיף. הסמבוק השחור הוא מכוכבי העל במלחמה בשפעת וכבר משחר ההיסטוריה יש עדויות לעוצמה שלו. הוא כולל נוגדי חמצון אנטי וירליים בשם פוליפנולים המסייעים בהגנה ובהתמודדות עם השפעת וכן מסייע בהורדת כולסטרול, לשיפור הראייה, לטיפול בשיעול, זיהומים בקטריאליים ודלקת בשקדים.
מחקרים מצביעים על כך שחולי שפעת שהשתמשו בסמבוק שחור דיווחו על תסמינים פחות חמורים במהלך שפעת מאלה שלא נטלו סמבוק שחור. מדענים גילו שלפיטו כימיקלים - החומרים הטבעיים בצמח יש השפעה מעכבת כאשר נגיף השפעת עומד להדביק תא. חוקרים מאוניברסיטת סידני מצאו שהסמבוק יכול לעכב גם את כניסת הנגיף ויכול לחזק את התגובה החיסונית של האדם לנגיף. קבוצת החוקרים ביצעה בדיקה מקיפה של המנגנון שבאמצעותו פיטו כימיקלים מצמחים נלחמים בזיהומי שפעת והמחקר הראה כי לסמבוק השפעה ישירה אנטי ויראלית חזקה נגד נגיף השפעת בעיכוב השלבים המוקדמים של הזיהום.
בעת ההיריון חשוב מאוד לדאוג לחיזוק המערכת החיסונית מהתזונה דרך פעילות גופנית קבועה ועד תוספי תזונה וצמחי מרפא שמתאימים לנשים בהריון ויכולים לסייע בהגנה ובהתמודדות עם שפעת. לשקט נפשי כל הדרך עד ללידה.